Меню

Земеделците да очакват по-дъждовен месец Май от обичайното за сезона

30.04.2019 г.
2065
След сушата, която постави под риск зърнената реколта и падналите валежи буквално "в последния момент", земеделците сега ще трябва да очакват по-дъждовен месец Май от обичайното за сезона време, на баяза данните от Националния център по метеорология и хидрология.
В първите дни на месеца ще е по-студено от обичайното, облачно, на места - с краткотрайни валежи и гръмотевици. Към 3-4-ти се очаква затопляне, ще има и повече слънчеви часове. Купеста облачност ще се развива главно над планинските райони, но само на отделни места ще превали и прегърми. Около Гергьовден температурите ще се понижават, на много места ще има валежи и гръмотевични бури.
 
След 10-и май се очаква подобрение на времето и бавно повишение на температурите. Около 15-и-20-и май времето ще е неустойчиво с развитие на купесто-дъждовна облачност и краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки.
 
След 20-и май температурите относително ще се повишат. Ще се задържи неустойчиво, с повече слънчеви часове предиобед и с краткотрайни превалявания и гръмотевични бури в следобедните часове.