Меню

Зелена седмица 2020: 19 фирми представят български агропродукти в Берлин

Най-голямото в света международно изложение за селскостопански и хранителни продукти “Зелена седмица” ще се проведе в периода от 17 до 26 януари 2020 година за 85-и път в своята история в немската столица Берлин. Събитието предлага на изложителите добра възможност да покажат своите продукти пред немските потребители и пазар. 

Страната ни ще участва за 31-ви път със свой собствен щанд на „Зелена седмица” 2020. 19 фирми ще изложат свои продукти на българския щанд с площ от над 140 кв.м. 

Националният ни щанд е организиран в 6 къта, а сред продуктите, които посетителите ще могат да дегустират, са: вина, био продукти на основата на етерични масла, био орехово масло; конвенционален и биологично произведен пчелен мед и пчелни продукти; месни и млечни продукти; сладка и конфитюри; плодови сокове; био бадеми; био солети и бисквити.  Ще има и кът, на който България ще се рекламира като туристическа дестинация от представители на Министерството на туризма.

Част от разходите по подготовката и участието на България в изложението "Зелена седмица" се осигурява по линия на Държавна помощ „Помощ за участие в изложения“. Чрез нея се подпомагат българските производители, които ще участват в изложението и са заети с първично производство на земеделска продукция в сектор „Растениевъдство“ и „Животновъдство“ или извършват дейност в преработката на земеделски продукти.
 

През 2019 г. Международното изложение за селскостопански и хранителни продукти “Зелена седмица Берлин 2019” привлече над 1 700 изложители от 65 страни и над 400 000 посетители, като българските изложители се представиха успешно на площ от 125 кв.м., припомнят от Земеделското министерство.

снимка: Grüne Woche

© 2020 Село - Selo.BG

  СИА Париж
  12.12.2019 г.
  5188
  Първо национално участие на България в селскостопанското изложение СИА 2020 в Париж
  България ще участва с национален щанд на най-мащабното Международно изложение за селско стопанство и хранителна промишленост и градинарство „Зелена седмица Берлин 2020“. То ще се проведе в периода от 17 до...
  Виж повече
  вино
  03.10.2019 г.
  72605
  Красимир Коев: Винарите да усвояват по-активно парите за реклама на вино! (ИНТЕРВЮ)
  10 млн. евро е бюджетът, с който може да се рекламира българското вино в чужбина. Възможност за това дава мярката Промоции в трети страни от Националната лозаро-винарска програма, като субсидирането е 80%, а...
  Виж повече