Меню

За последните 4 години са реализирани рекорден брой проекти в търновски села

16.03.2021 г.
1050
21 532 234 лева са получили общините във Великотърновска област от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет за реконструкция на инфраструктурни обекти. Със средствата, отпуснати през последните четири години на територията на областта, са рехабилитирани 88 улици, 5 мостови съоръжения, 8 детски градини, 5 училища, 6 църкви, 5 читалища и 3 болници. Това каза кандидатът за народен представител от листата на ГЕРБ – СДС във В. Търново проф. Любомира Попова на среща с жители в село Дичин.

Благодарение на финансирането са извършени реконструкции на Помпената станция в Павликени и на подпорна стена на язовир в стражишкото село Камен, почистени са и три речни участъка. Благодарение на отпуснатите от държавата средства в размер на 1 572 737 лева е укрепена пропаднала улица край историческата църква "Св.40 мъченици" в старата столица и е възстановен отнесен от придошли води на река Белица мост на Килифаревския манастир. По думите на проф. Попова само правителството на ГЕРБ е отпускало такава голяма сума за общините във Великотърновска област, без значение от партийната принадлежност на кметовете.

Навременните помощи от правителството коментираха и кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС във Велико Търново Станислав Стоянов, Росица Димитрова и Никифор Тодоров на среща с жителите на селата Шемшево и Леденик. За изграждането на нов мост, който свързва населените места с общинския център и преасфалтиране на главните им улици Комисията отпусна над 2 милиона лева.

Кандидатът за народен представител Станислав Стоянов увери жителите на Шемшево, че ремонтът на останалата част от пътя към селото ще бъде завършен в срок. В село Леденик той опроверга политическите спекулации за изграждане на регионално депо за строителни отпадъци. Жителите на населеното място не скриха възмущението си от факта, че опоненти на ГЕРБ плашат хората с подобна лъжа. На мястото на наличното депо в близост до населеното място ще бъде изградена съвременна система за рециклиране на строителните отпадъци, като за целта вече е започнала процедура за изработване на Подробен устройствен план за обекта, информира Станислав Стоянов.

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете