Търсене

Защо черупковите не са чувствителен сектор и как ще се подпомагат по мярка covid 19?

22.07.2020 г.
498
В сектора на черупковите плодове се наблюдава устойчив ръст на засадените и реколтирани площи по години. Това каза заместник –министърът на земеделието, храните и горите Вергиния Кръстева по време на видеоконферентна среща с представители на Национална асоциация на производителите и преработвателите на черупкови плодове, съобщават от Министерството. Тя обясни, че черупковите плодове, и по-специално орехите, попаднаха в групата на чувствителните сектори, основно поради факта, че през  2014 г., по данни на МЗХГ, е отчетено намаляване спрямо индикативното ниво от площите. Въведен е таван при орехите от 5 251 ха по Схемата за обвързана подкрепа с цел запазването и подпомагането на чувствителните сектори. По думите й, през 2016 г. се наблюдава надхвърляне с 57,28 %  или с над 3 000 хектара на площите. Данните показваха,...

Прочетете цялата новина в АгроКлуб - Агро новини, видео и коментари

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете