Меню

Защо властите допускат провеждането на АГРА 2021 на фона на пандемията от Covid19?

21.01.2021 г.
1608
Защо властите допускат провеждането на селскостопанското изложение АГРА 2021 на фона на пандемията от Covid19, още повече, че изложението се посещава традиционно от възрастни хора, които попадат в най-рисковата група от зараза и усложнения с коронавирус (COVID19)?

Организатори на селскостопански изложения в цяла Европа продължават да отменят събитията си, заради продължаващата пандемия от Covid19. 

След като Англия, Франция, Италия, Полша и Унгария отмениха редица изложения заради коронавируса, Чехия официално обяви, че най-голямото изложение за агротехника - Techagro 2021, планувано за провеждане през Април, се отменя заради пандемията.

Макар да търпят големи загуби, организаторите на редица международни изложения демонстрираха отговорност спрямо здравето на своите служители, а и на хилядите посетители и предпочетоха да спазват препоръките на здравните власти и Световната здравна организация (СЗО), която призова всички големи изложения в световен мащаб да бъдат отменени поне до края на 2021-а година.

В България ситуацията обаче е по български - селскостопанското изложение АГРА 2021, което се провежда в Пловдив и обединява също изложенията Винария и Фудтех, според организаторите от Пловдивски панаир, АГРА 2021 е на път да се проведе - въпреки усложнената епидемиологична обстановка. 

Становището на здравни експерти за провеждането на събития със струпване на много хора представлява категорично сериозен риск за здравето на всички, независимо за мерки от рода на поставянето на дезинфектиращи препарати или някаква дистанция.

Припомняме, че само през изминалите седмици от Covid19 починаха редица фермери от регионите на Пловдив, Пазарджик и Стара Загора, като един от тях е сред създателите (Иван Драганов) на една от най-старите фирми за агротехника в България - СД Драганови в село Крислово, Пловдивско.

Всеки сериозен, отговорен и съпричастен към ситуацията бизнес, може да преоделее една година без участие в масово събитие. Въпрос на разбиране и осъзнатост. Друг е въпросът - колко фермера ще отидат в условия на пандемия - на изложение?

 

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете