Меню

Започна реконструкцията на водопроводната мрежа на четири села в община Чупрене

16.03.2021 г.
1127
Започна реконструкцията на водопроводната мрежа на четири села в община Чупрене. Кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС във Видин Росица Кирова и Александър Матеев присъстваха на официалния старт за реконструкцията.

Правителството изпълнява своите ангажименти към хората от Северозападна България. Сигурна съм, че инвестициите в района няма да спрат и ако ни гласувате доверие - ще направим всичко по силите си, за да оправдаем очакванията ви”, заяви водачът на листата Росица Кирова.

Общата стойност на проекта е за над 3,3 млн.лв – осигурени от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони и националния бюджет. Срокът за изпълнение на обекта е 520 календарни дни, а реконструкцията обхваща селата Долни Лом, Горни Лом, Репляна и Средогрив.

Община Чупрене е разположена в северозападната част на България, по северните и северозападните склонове на Стара планина, непосредствено до държавната граница с Република Сърбия. Биосферния резерват  “Чупрене” , който от 1977г. е в списъка на ЮНЕСКО за защитените територии. В този див и примамлив кът на Стара планина можете да се насладите на чист въздух, красива природа и тишина, да усетите аромата на редки билки и цветя, да опитате вкуса на горски малини, ягоди и боровинки.