Меню

Законът за горивата е внесен за разглеждане в Министерски съвет

15.11.2019 г.
64516
Министърът на икономиката Емил Караниколов е подписал проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за административно регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход (ЗАРИДСНПНП) или накратко Закона за горивата.

Според информацията на пресцентъра на министерството, в проекта са отразени постъпилите бележки, той е внeсен в Министерски съвет и предстои разглеждането му. 

Пред Село Костадин Костадинов, председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) посочи, че Законът е внесен в Министерски съвет така както остана след публичното обсъждане - а именно земеделските производители, които имат собствени съдове за съхранение на горива, остават извън обхвата му.

Костадин Костадинов: “Докато Законът не бъде окончателно гласуван, не можем да кажем, че всичко е финализирано. Очакваме разглеждането и приемането му от Народното събрание в по-кратки срокове, предвид че месеците декември и януари са празнични. А на 26 януари 2020 г. изтича удълженият срок за регистрация на търговците по Наредбата за регистър на икономически дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход и пряко касаят земеделските стопани”.


След приемането и обнародването на ЗИД ще се изготвят и съответните промени в Наредбата за реда и условията за водене на регистър на лицата, осъществяващи икономически дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход, съобщават от Министерство на икономиката.

София Белчева, © 2019 Село - Selo.BG


 

  закон за горивата
  09.10.2019 г.
  94853
  Земеделците са все по-близо до отпадане от Закона за горивата
  Народното събрание гласува на второ четене удължаване в срока на наредбата по Закона за горивата, като удължиха срока за регистрация на търговците от три на шест месеца. Наредбата трябваше да влезе в сила от...
  Виж повече
  НАЗ-горива
  27.09.2019 г.
  55770
  НАЗ: Надяваме се в най-кратки срокове Законът за горивата да се гласува финално!
  Изтече срокът за обществено обсъждане на Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход. С предложените от Министерство на икономиката...
  Виж повече