Меню

Заговори се за създаване на държавно агро предприятие с нови ТКЗС-та

20.05.2020 г.
5030
Една от най-новите теми, която обикаля силно сред обществото през тази седмица е възможността за създаване на голямо държавно предприятие в селското стопанство, което да поеме като производство, социална заетост и гарантирани експортни доставки - най-кризисните сектори в родното селско стопанство.

Идеята се разпространява и коментира мълниеносно сред аграрните среди, на фона на официално обявеното намерение на Правителството да създаде държавна верига бензиностанции за да се спрат далаверите с цените на монополизираният пазар на горива, както и обявената преди 2 месеца идея за одържавяване на националната лотария.

Коментарите покрай възмопжностите за учредяване на държавно аграрно предприятие, което да реши дългогодишни проблеми в търговията с храни, идват и на фона на войната между чуждите търговски вериги и аграрния министър, но доколко тези коментари са в сферата на шегите заради наложената строга европейска политика и регламенти, нека всеки сам прецени.

Хора от аграрния бранш коментират възможността държавата да възстанови всички изоставени ферми и чрез субсидии да обнови машинно-тракторния парк - с българска агротехника, възраждайки по този начин аграрното производство, затихнало във времената на комунизма.

Освен държавни бензиностанции, лотария и аграрно-промишлени комплекси, сред другите иронично коментирани възможности са:

- одържавяване на детски градини, училища и ясли
- одържавяване на болници
- одържавяване на стратегически сектори като транспорт и телекомуникации...

 

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете