Меню

Жители на 7 великотърновски села заявиха подкрепата си за листата на ГЕРБ-СДС

13.03.2021 г.
1637
Магистрала „Хемус“ се изгражда активно, а приоритет на ГЕРБ е завършването ѝ през 2024-а година. В момента се работи активно по 52-километровия участък до Плевен/Ловеч, започват подготвителните дейности за следващите 82 километра до Велико Търново. Това съобщиха кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС с номер 28 проф. д-р Любомира Попова, Станислав Стоянов, д-р Николен Стойнов, Георги Недев, Росица Димитрова, д-р Валентин Точков, Вероника Михайлова и Росица Димитрова на срещи с жителите на селата Ресен, Никюп, Водолей, Дичин, Хотница, Русаля и Момин сбор. Те припомниха, че благодарение на правителството на Бойко Борисов АМ „Хемус“ е водещ национален приоритет.

„Завършването на магистралата, която ще минава в близост до Велико Търново и до вашите села, ще доведе до увеличаване на инвестициите и доходите. Целта е да се изравнят стандартите между Северна и Южна България“, коментира Станислав Стоянов. Той посочи и приоритетното значение на строителството на другия ключов инвестиционен проект за Северна Българя – магистралата Русе-Велико Търново, която също е планирана за активно строителство в програмния период 2021-2027.

„Много сме доволни от новите пътища, които свързват Ресен, Самоводене, Хотница, Русаля, защото е важно до всяко село да се стига по хубаво шосе“, коментираха хората по време на срещите. Кандидатите за народни представители припомниха, че и през настоящата година продължават мащабните ремонти на пътната мрежа в областта, а в края на мандата близо 150 км. са обновените участъци.

Един от приоритетите пред отбора на ГЕРБ-СДС е прекият път към архитектурния резерват Никополис ад Иструм, чиято проектна документация вече е внесена в Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане.
Приоритет на ГЕРБ в новия мандат остават инвестициите във водоснабдяването и канализацията – въпрос, който е особено актуален за населените места. Кандидатите за народни представители с №28 обясниха, че създаденият държавен ВиК-холдинг работи и вече приема проектни предложения, които трябва да бъдат подадени от ВиК-дружествата.

„Образованието е сред стратегическите национални приоритети на партия ГЕРБ, а като преподавател във Великотърновския университет, то е и моя лична кауза. И в следващия мандат правителството ще продължи модернизирането и обновяването на българските училища, защото децата са най-свидното и ценното, което имаме“. Това каза кандидатът за народен представител проф. Любомира Попова. Тя припомни, че за новата учебна година правителството отпуска 35 600 000 лева, с които ще бъде осигурена еднократна помощ в размер на 300 лева за всички първокласници и осмокласници, като по тази мярка няма доходен критерий. Тя добави, че само за четири години по Оперативна програма Региони в растеж в образователната инфраструктура в региона са инвестирани 22 094 092 лева.

„И както са казали мъдреците: Ако мислиш за една година напред, посей ориз, ако мислиш за десет години, засади дърво, но ако мислиш за 100 години напред - образовай хората. Аз ви уверявам, че ГЕРБ ще продължи както досега да надгражда в това отношение, за да имаме умни, добри, възпитани и образовани деца. Призовавам ви на 4 април да ни подкрепите с номер 28, за да продължим с това, което правим за българските ученици“,  каза още проф. Попова.

„Мерките за социална, здравна и образователна подкрепа ще продължат и в следващия мандат на управление на правителството“, заяви кандидат-депутатът Росица Димитрова. Тя поясни, че през мандата на ГЕРБ са били приложени успешно програмите за грижа в домашна среда, финансирани от правителството и европейските програми.

„Мисля, че със съдействието на министър Костадин Ангелов, който е водач на листата на ГЕРБ-СДС във Великотърновска област  и усилията на социалното министерство - ще успеем да направим това, от което имаме нужда – а именно да развиваме политиката за изграждане на хосписи, защото в момента хората с тежки увреждания и тежко здравословно състояние имат нужда от 24 –часова медицинска грижа“, каза още Росица Димитрова.

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете