Меню

Жители на село Владо Тричков ще протестират пред Министерски съвет

02.09.2019 г.
1591
Жители на село Владо Тричков ще протестират пред Министерски съвет в края на тази седмица, след като след протестът им срещу безводието в селото няма никаква ангажираност на институциите, съобщиха пред Село.БГ организаторите на протеста.

През летните месеци жителите получават вода по водопровода само за няколко часа на ден. Хората настояват проблемът да се реши, но от властите се оправдават с топлото време и липсата на дъждове. 

Те се оплакаха и че водопроводите са пълни с корени и че си сменят бойлерите на две години заради попадналата в тях тиня след всеки по-силен дъжд. "Това нормално ли е?", питат те и са категорични, че така не може да се живее.
Жител на селото обясни, че ходят с туби да наливат вода в съседното село. По думите му дори и там се къпят. "Не се издържа", добавя той.

Зам.-кметът на община Своге  Илия Богданов обеща да се направи ремонт и да има водоноски по график, но бе категоричен, че безводитео е заради засушаването: „Заради засушаването е причината за безводието, най-тежко е положението в Томсън. Нямаме аварии, всички, които имахме, са отстранени, причините не се дължат на аварии, организираме график за доставка на вода с водоноски. Търси се решение на въпросите с водопроводите”, обясни Богданов.

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете