Меню

Животновъди с инициатива да продават под обща марка

01.05.2019 г.
5019
Животновъди плануват да се обединят в търсене на пазарна реализация на млечни и месни продукти, като създадат обща търговска марка. Това заяви на пресконференция във Велико Търново Симеон Караколев, съпредседател на Националната козевъдна и овцевъдна асоциация (НОКА).

Според Караколев общо около 400 малки и средни козевъдни и овцевъдни ферми влизат в обединение, с което да се окрупни изкупуването, преработката и пазарната реализация и то - по утвърдени стандарти за качество.

Янка Попова, животновъд и браншовик от Сливен заяви от своя страна, че обединението в кооперативи ще защити интересите на животновъдите и ще им осигури пазарна стабилности и възможност за развитие и последващи инвестции.

От 10-и до 12-и Май, животновъдната организация НОКА организира традиционния "Национален събор на овцевъдите в България". Събитието ще се проведе на поляните до Петропавловския манастир, близо до село Арбанаси, обл.Велико Търново. Освен традиционните фермерски състезания по доене и стригане на овце, по време на събитието ще има и конкурс за най-тежки кочове и пръчове, съобщиха още организаторите.
 

  грижи за агнета
  15.01.2021 г.
  2306
  Как успешно да подобрим грижата за новородените агнета?
  Статистиките сочат, че опазването на живите новородени агнета веднага след раждането изисква особено внимание и е прецизен процес в агнилната кампания. Почти 50% от общите загуби на агнета възникват...
  Виж повече
  Закон за животновъдството
  02.01.2019 г.
  6882
  Кои са новите промени в Закона за животновъдството?
  Кои са основните промени в Закона за животновъдството, които бяха внесени за разглеждане в парламентарната комисия по земеделие и храни, точно преди празниците на 20-и Декември?  В Министерството на...
  Виж повече