Търсене

Животновъди с инициатива да продават под обща марка

01.05.2019 г.
4879
Животновъди плануват да се обединят в търсене на пазарна реализация на млечни и месни продукти, като създадат обща търговска марка. Това заяви на пресконференция във Велико Търново Симеон Караколев, съпредседател на Националната козевъдна и овцевъдна асоциация (НОКА).

Според Караколев общо около 400 малки и средни козевъдни и овцевъдни ферми влизат в обединение, с което да се окрупни изкупуването, преработката и пазарната реализация и то - по утвърдени стандарти за качество.

Янка Попова, животновъд и браншовик от Сливен заяви от своя страна, че обединението в кооперативи ще защити интересите на животновъдите и ще им осигури пазарна стабилности и възможност за развитие и последващи инвестции.

От 10-и до 12-и Май, животновъдната организация НОКА организира традиционния "Национален събор на овцевъдите в България". Събитието ще се проведе на поляните до Петропавловския манастир, близо до село Арбанаси, обл.Велико Търново. Освен традиционните фермерски състезания по доене и стригане на овце, по време на събитието ще има и конкурс за най-тежки кочове и пръчове, съобщиха още организаторите.
 

 • грижи за агнета
  15.01.2021 г.
  2127
  Как успешно да подобрим грижата за новородените агнета?
  Статистиките сочат, че опазването на живите новородени агнета веднага след раждането изисква особено внимание и е прецизен процес в агнилната кампания. Почти 50% от общите загуби на агнета възникват...
  Виж повече
 • Закон за животновъдството
  02.01.2019 г.
  6726
  Кои са новите промени в Закона за животновъдството?
  Кои са основните промени в Закона за животновъдството, които бяха внесени за разглеждане в парламентарната комисия по земеделие и храни, точно преди празниците на 20-и Декември?  В Министерството на...
  Виж повече