Меню

Етеричното масло от българска роза - Rosa Damascena, е най-силният анти-септик в света (ВИДЕО)

28.10.2023 г.
1004
Етеричното масло от българска роза е най-силният анти-септик в света. Становището за това не е някаква българска гордост или измислица, а на база на реални научни изследвания, които обаче се крият.  Това заяви Росица Бакалова - експерт по ароматерапия и билкарство в своя лекция, която се проведе в Благоевград.

Етеричното масло от българска роза е известно в цял свят със своите изключителни свойства и уникален аромат. Получава се от цветовете на розата Rosa Damascena, която се отглежда в България в района на Казанлък, известен още като Розовата долина. Производството на розово масло има дългогодишна традиция в България и страната е един от световните лидери в износа на този ценен продукт.

В научната и народната медицина етеричното масло от българска роза се използва широко заради своите антисептични, противовъзпалителни и успокояващи свойства. То съдържа голямо количество полифеноли, флавоноиди и други антиоксиданти, които помагат за борбата с вредните бактерии и вируси, както и за подсилване на имунната система.
Изследванията показват, че розовото масло има мощен антисептичен ефект, което го прави идеален избор за лечение на рани, порязвания и други кожни проблеми. То спомага за бързото заздравяване на тъканите и предотвратява развитието на инфекции.

Освен това, ароматът на розовото масло има силно успокояващо и релаксиращо действие, което го прави популярен избор в ароматерапията. То помага за облекчаване на стреса, анксиозността и напрежението, подобрява съня и насърчава общото усещане за благополучие.

Въпреки многобройните си ползи, етеричното масло от българска роза трябва да се използва с внимание. Препоръчително е да се направи тест за чувствителност преди първата употреба, както и да се консултирате с медицински специалист, особено при използване за лечение на медицински състояния.

В заключение, етеричното масло от българска роза е продукт с богата история и многобройни ползи за здравето. То е мощен антисептик, който може да помогне при различни кожни проблеми и инфекции, както и да подобри общото състояние на организма. Въпреки това, трябва да се използва разумно и отговорно, като се вземат предвид потенциалните рискове и странични ефекти.

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете