Търсене

ЕК започна инициатива за по-устойчиво производство на какао

23.09.2020 г.
547
Европейската комисия съобщи, че е започнала инициатива за подобряване на устойчивостта в сектора на какаото. Нов диалог с много заинтересовани страни ще събере представители на Кот д'Ивоар и Гана - двете основни страни производителки на какао, представляващи 70% от световното производство, както и представители на Европейския парламент, държавите-членки на ЕС, производителите на какао и неправителствени организации. Целта е да се предоставят конкретни препоръки за подобряване на устойчивостта по веригата за доставка на какао чрез общи действия и партньорства.  Изпълняващият длъжността комисар по търговията Валдис Домбровскис каза: „Какаовият сектор е важен за ЕС и нашите търговски партньори. Започналият диалог с много заинтересовани страни за устойчивостта в сектора на какаото ще помогне за възстановяването на...

Прочетете цялата новина в АгроКлуб - Агро новини, видео и коментари

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете