Търсене

Експерти предлагат 70% намаляване консумацията на месо до 2030 и критикуват новата ОСП

16.03.2020 г.
504
ГрийнПийс предлага 70% намаляване консумацията на месо до 2030-а година, ако други фактори свързани с пандемията от коронавирус , не ускорят тази наложаща промяна. Максимум до три бургера седмично: това е максималното количество месо, което европейците трябва да приемат с яденето, според неправителствената организация Greenpeace, която разглежда хранителните навици на Европа и свързаните с тях тежки климатични и здравни проблеми . Европейците поглъщат 1,58 кг месо седмично, което има сериозно влияние върху климата. Сред европейците французите са шестият по големина консуматор на месо, като се трупат по 83 килограма годишно на човек. За сравнение испанците ядат повече от 100 килограма месо, докато българите ядат 58 килограма. Водещото в света медицинско списание The Lancet препоръчва през 2050 г. хората да консумират...

Прочетете цялата новина в АгроКлуб - Агро новини, видео и коментари

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете