Търсене

Евростат: Производството на свинско и телешко месо в ЕС остава стабилно през март

15.06.2020 г.
529
Кланиците в Европейския съюз са произвели повече свинско месо (+3,3%) през март 2020 год., спрямо същия месец на предходната година. Увеличението е с 3,3% (по тегло на кланични трупове). По отношение на говеждото месо, се отчита лек спад от 0,4%, сочат данни на Евростат, публикувани днес.  Цифрите предполагат, че производството на тези меса в ЕС не е засегнато веднага от мерките за ограничаване на пандемията от COVID-19, които започнаха да се прилагат през март 2020 г. Привидната стабилност при производството на месо от едър рогат добитък включва контрастиращи тенденции при клането на телетата (-4,3% по-ниско през март 2020 г., отколкото март 2019 г.) и на кравите (-5,7%), с това на биковете - кастрирани и некастрирани (+ 4,5%). Що се отнася до закланите телета и бикове, нивата на производство през март 2020 г.,...

Прочетете цялата новина в АгроКлуб - Агро новини, видео и коментари

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете