Меню

Еврокомисарят по земеделие Фил Хоган ще посети Япония

Еврокомисарят по земеделие Фил Хоган ще посети Япония от 8-и до 11-и Май, придружен от бизнес делегация от висши представители на европейския сектор на хранително-вкусовата промишленост.

Целта на това посещение е да се улесни европейският селскостопански износ на храни и напитки да се възползва от благоприятния резултат от външнотърговското партньорство между Япония и ЕС, което влезе в сила на 1 февруари 2019 г.

Целта на посещението на бизнес делегацията е да се предостави възможност на придружаващите европейски представители на агробизнес производители да се срещнат с потенциални партньори от местния селскостопански и хранително-вкусов сектор.

Програмата на дейностите за бизнес делегатите  включва семинари за характеристиките на местния пазар и потребителските тенденции, търговията на дребно и посещенията на място и възможностите за работа в мрежа.

Програмата на дейностите за бизнес делегатите ще се проведе в Токио от 08 до 11 май 2019 г. Разходите за полети и хотели трябва да бъдат покрити от участниците, но всички бизнес събития от официалната програма ще бъдат предлагани безплатно.

  износ на вино
  08.01.2019 г.
  2717
  От 1 Февруари можем да изнасяме вино и сирене за Япония без мита
  На 1-и Февруари влиза в сила споразумението между ЕС и Япония за икономическо партньорство (СИП) ще породи действие, като чрез него ще се създаде пространство за отворена търговия, което обхваща над 600...
  Виж повече
  Падат митата за износ на агро стоки за Япония
  13.12.2018 г.
  1599
  Падат митата за износ на агро стоки за Япония
  Европейската комисия приветства одобрението в Европейския парламент на Споразумението за икономическо партньорство между ЕС и Япония и на Споразумението за стратегическо партньорство между ЕС и Япония....
  Виж повече