Търсене

Еврокомисарят по земеделие Фил Хоган ще посети Япония

Еврокомисарят по земеделие Фил Хоган ще посети Япония от 8-и до 11-и Май, придружен от бизнес делегация от висши представители на европейския сектор на хранително-вкусовата промишленост.

Целта на това посещение е да се улесни европейският селскостопански износ на храни и напитки да се възползва от благоприятния резултат от външнотърговското партньорство между Япония и ЕС, което влезе в сила на 1 февруари 2019 г.

Целта на посещението на бизнес делегацията е да се предостави възможност на придружаващите европейски представители на агробизнес производители да се срещнат с потенциални партньори от местния селскостопански и хранително-вкусов сектор.

Програмата на дейностите за бизнес делегатите  включва семинари за характеристиките на местния пазар и потребителските тенденции, търговията на дребно и посещенията на място и възможностите за работа в мрежа.

Програмата на дейностите за бизнес делегатите ще се проведе в Токио от 08 до 11 май 2019 г. Разходите за полети и хотели трябва да бъдат покрити от участниците, но всички бизнес събития от официалната програма ще бъдат предлагани безплатно.

 • износ на вино
  08.01.2019 г.
  2590
  От 1 Февруари можем да изнасяме вино и сирене за Япония без мита
  На 1-и Февруари влиза в сила споразумението между ЕС и Япония за икономическо партньорство (СИП) ще породи действие, като чрез него ще се създаде пространство за отворена търговия, което обхваща над 600...
  Виж повече
 • Падат митата за износ на агро стоки за Япония
  13.12.2018 г.
  1479
  Падат митата за износ на агро стоки за Япония
  Европейската комисия приветства одобрението в Европейския парламент на Споразумението за икономическо партньорство между ЕС и Япония и на Споразумението за стратегическо партньорство между ЕС и Япония....
  Виж повече