Меню

Д-р Тимен Тимев: С когото и да говориш в едно планинско село, той излъчва повече от хиляди професори

20.04.2020 г.
4613
Когато отидеш в едно планинско село, с когото и да говориш, той излъчва много повече това, което има в сърцето на Христос, отколкото това, което го имат хиляди и милиони професори.

Повечето хора днес са се изместили в една своя карикатурна, социална сянка.

Това са изводи от моя горчив опит, в който години наред обикалям света и търся интелектуалци, които да са ангелични, благородни, да имат милост, състрадание, съчувствие. От седем милиарда човечество, шест милиарда почти не живеят, а този един милиард, който живее, той живее под знака на антихристиянството.

Човечеството днес изживява ужасния период да се свали от кръста на Иисус и да се премести върху кръста на фалоса. Култът към тялото, абсолютното занемаряване на духа, култът към всичко, което носи животното показва, че човешкият род днес се стремят да го разделят на машини и на животни.

Иисус Христос дойде като Бог на времето, защото времето носи нашата неповторимост. А гръцката образованост носеше този коефициент на хармония. Христос дойде във време на разрушение, на смущение, за да ни донесе вечния кураж да бъде и вечното спасение. Той казва, че „Моето царство не е от този свят“. Тук, където ние съществуваме, ние сме само сенки на нашата истинска душа. Въпреки, че нашето тяло е толкова съвършен автоматичен механизъм, то е изградено по модела на нашата душа.

Истинската душа живее извън тези сетивни измами, към които се води съвременното човечество.
 

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете