Меню

ДФЗ пусна нови функционалности в ГИС модула на ИСАК за подкрепа на земеделците (ВИДЕО)

Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) представи новите функционалности в модула на Географската информационна система (ГИС) на ИСАК. Тези промени са направени с цел да се улесни работата на кандидатите за подпомагане.

Сред най-значимите актуализации е добавянето на нова секция "Изображения" в секцията “Слоеве” на ГИС модула. Тази нова група включва три слоя с данни от спътниците Сентинел. Чрез тези слоеве, земеделците могат лесно да избягват очертаване на определени зони като постоянни структури, водни обекти, гори, опожарени площи и други територии, които са извън допустимите рамки за обработка. Това улеснява точното очертаване на земеделски парцели и интегрирането само на площи, обработвани с една и съща култура.

От старта на Кампания 2023, ГИС модулът предлага възможността за визуализация на изображения от спътниците Сентинел. За разлика от традиционните ортофото изображения, тези нови данни предоставят актуална информация за състоянието на различните площи към момента на тяхното преглеждане.

Тази нововъведена функционалност подчертава ангажимента на ДФЗ към подкрепа на земеделската общност и стремежа за непрекъснато модернизиране на предоставяните услуги и инструменти.


Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете