Меню

ДФЗ отпушва одобрението на забавените проекти за местни инициативни групи в селата

23.10.2019 г.
9465
Изпълнителният директор на Държавен фонд Земеделие - Васил Грудев, заяви по време на международната конференция по подхода ЛИДЕР, която се провежда в комплекс Катарино, близо до Разлог, че започва поетапно одобрение на забавените процедури на местните инициативни групи в текущия програмен период.

През последните три месеца ние действително стартирахме работа по одобрение на процедурите, съобщи изпълнителният директор на Държавен фонд Земеделие (ДФЗ) Васил Грудев. Към днешна дата имаме 37 изцяло одобрени процедури, 145 са разпределени и ще бъдат финализирани в рамките на месец и половина.

Всички процедури от 2018 г. са финализирани, а тези за 2019 г. са завършени на половина. Реално изплатени към момента са 23 млн. лв. спрямо общия бюджет от 180 млн. лв. - това не е достатъчно на този етап, но се работи, уточни Грудев.

Истината е, че до този момент процедурите бяха много забавени. Забавяне имаше дори в процедурите, които финансират административната структура на МИГ-овете. Това доведе до напрежение в работата на Местните инициативни групи, каза изпълнителният директор на ДФЗ.

Повече по темата, вкл.изказването на министър Десислава Танева, четете в АгроКлуб

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете