Търсене

До 21 септември се подават декларации за произведено зърно на площ над 5 дка       

31.08.2020 г.
11659
В срок до 21 септември 2020 г. зърнопроизводителите трябва да подадат в Областните дирекции "Земеделие" декларация приложение №3 за количеството произведено зърно. Изискването е за всички регистрирани земеделски стопани - зърнопроизводители за стопанската 2019/2020 г., които обработват обща площ от 5 и над 5 дка зърнени култури - обикновена пшеница, твърда пшеница, ечемик, ръж, тритикале, рапица, овес.

Този вид декларация се подава от земеделските стопани и за количеството произведено зърно от царевица за зърно, черен маслодаен слънчоглед, соя и оризова арпа в срок до 30 ноември, припомнят от ОД Земеделие в Ямбол. 

Декларациите могат да се изпращат сканирани с подпис и печат на електронните пощи на Областните дирекции Земеделие или да се предоставят лично на място. 

Село припомня, че от 2020 г. всички стопани с над 5 дка подават декларации за произведено и налично зърно след обнародваната в края на миналата година промяна в Наредба № 23 от 2015 г. за условията и реда за мониторинг на пазара на зърно. Според старите правила декларации подаваха зърнопроизводителите с площи над 500 дка, а тези с по-малки площи бяха освободени от това задължение. Декларациите се подават ежегодно от земеделския стопанин в областната дирекция „Земеделие“ по местонахождението на площите за производство за съответната реколтна година. 

© 2020 Агро Клуб - Selo.bg
 

ПЪЛЕН ТЕКСТ И ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ:

Образец на декларация за количество произведено зърно 4 KB (docx) ИЗТЕГЛИ ФАЙЛА


 • ечемик
  02.12.2019 г.
  9905
  Всички стопани с над 5 дка подават декларации за произведено и налично зърно
  Земеделските производители, които отглеждат зърнени и маслодайни култури на обща площ от 5 или повече декара са задължени да подават декларация за количеството произведено и налично зърно. Това е записано в...
  Виж повече