Меню

До края на 2019 г. ще има плащане по мярка Хуманно отношение към животните (ВИДЕО)

06.11.2019 г.
102098
До края на месец ноември или през декември ще бъдат изплатени средствата по мярка 14 “Хуманно отношение към животните” за най-забавените заявления на стопаните от миналата година. Това съобщи в интервю за Село министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева. 

Животновъди алармираха, че вече две години не са получили подпомагане по мярката за Хуманно отношение към животните. Направени са инвестиции, подадени са необходимите документи, а средствата се бавят. 

Министърът призна, че има забавяне в разглеждането и изплащането на заявленията по мярката и допълни, че в момента се работи то да бъде наваксано: “Когато влязохме, започнахме интензивна работа по това как да отпушим тези плащания, промени в наредбата - ангажиментът стана едногодишен. Всичко, което е по възможностите на администрацията да се облекчи мярката, беше направено и се надявам да влезем в график”, коментира Десислава Танева. 

Помощта по мярката за хуманно отношение е насочена към към животновъдни ферми, в които се отглеждат преживни животни, в това число говеда, биволи, овце и кози. 

София Белчева, © 2019 Агро Клуб - Selo.bg

 

  мярка 14 - ДФЗ - ПРСР
  05.07.2019 г.
  3957
  ДФЗ стартира на 22-и Юли прием на проекти по мярка 14 от ПРСР
  От 22 юли до 20 август фермерите могат да кандидатстват за подпомагане по мярка 14 „Хуманно отношение към животните“ от ПРСР 2014-2020 г. Документи ще се подават лично или чрез упълномощено лице в...
  Виж повече