Меню

Десислава Танева и Мария Габриел ще се срещнат в Сливен с пчелари

Десислава Танева и Мария Габриел ще се срещнат днес и утре в Сливен с пчелари от областта. Водачът на листата на ГЕРБ и СДС за европейските избори Мария Габриел ще остане в региона днес и утре - 8-и Май, по покана на Десислава Танева, председател на парламентарната комисия по земеделие и бивш земеделски министър.

Преди да стане еврокомисар по цифровите технологии, Мария Габриел работеше изключително активно като евродепутат, по редица теми засягащи опазването на пчелите, биоразнообразието и развитието на пчеларството. Очкава се днес и утре в срещите с пчеларите да бъде засегнат и актуалния проблем за пръскането с глифозат, който е сред основните причини за смъртността при пчелите в България и Европа въобще.

В програмата на посещението ще бъдат дискутирани бъдещите политики на ЕС за премахване на пречките, с които се сблъскват пчеларите и преработвателите на пчелни продукти, новите екологични мерки, свързани с опрашването, както и контрола върху вноса на пчелни продукти от трети страни. Срещата с производители на мед и пчелни продукти ще се състои в конферентната зала на хотел "Централ".

 

  еко земеделие
  20.04.2019 г.
  3828
  Диви цветя около зърнените култури, могат да намалят пръскането с пестициди
  Земеделието трябва да бъде отговорно. Както към околната среда и хората, така и към нас самите. Знаем, че всяка година редица зърнопроизводители заболяват от тежки онкологични болести, именно свързани с...
  Виж повече
  ОСП след 2020: Директни плащания на пчелно семейство за опрашване
  11.12.2018 г.
  4087
  ОСП след 2020: Директни плащания на пчелно семейство за опрашване
  Повече подкрепа за пчеларския сектор, която да бъде финансово подплатена в новата Обща селскостопанска политика /ОСП/, иска евродепутат Момчил Неков. Той внесе предложения за изменения в новата ОСП във...
  Виж повече