Меню

Десислава Танева: В язовирите има достатъчно вода за поливен сезон 2020

24.01.2020 г.
10430
Към днешна дата състоянието на всички язовири, които Напоителни системи стопанисва, говори, че ние можем да имаме осигурен поливен сезон за всички земеделски производители, ползващи тази услуга. Това заяви в сутрешния блок на БНТ министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева. 

Предвид сушавата година и притесненията на земеделската общност, министърът обяви, че всички язовири, стопанисвани от Напоителни системи са с обичайните си или малко по-ниски (5 - 10%) нива спрямо миналата година.
Няма да има и промяна в цените за напояване за предстоящия поливен сезон.

Приоритет в работата на Напоителни системи по отношение на язовирите, които дружеството управлява, е осигуряването на поливна вода за земеделските стопани. “И без това достъпът до нея не е равнопоставен, тъй като малка част се полива”, посочи Танева. В тази връзка тя подчерта, че предстои рехабилитация на мрежата на Напоителни системи - дружеството ще бъде бенефициент по мярката за напояване на Програмата за развитие на селските райони.

© 2020 Агро Клуб - Selo.bg

 

    25.11.2019 г.
    28769
    Снежина Динева, Напоителни системи: Планираме 30 000 ха увеличение на поливните площи
    Напоителни системи ЕАД планира 30 000 ха увеличение на поливните площи в България след като стартира мярка 4.3 на Програмата за развитие на селските райони, заяви пред Село изпълнителниет директор на...
    Виж повече