Търсене

Ден на пшеницата 2020 организират от Сортови семена - Разград на 5 юни

01.06.2020 г.
9475
За 15-та поредна година “Сортови семена” - Разград организира Ден на пшеницата 2020. На открития полски ден, който ще се проведе на 5 юни 2020 г. (петък) от 10 часа на опитното поле в гр. Кубрат (Русенско шосе, по пътя Кубрат-Русе), организаторите ще представят агротехника и агрохимическа защита при отглеждането на есенници. 

Ще бъдат показани над 40 сорта пшеница, ечемик и тритикале – селекция на Добруджанския земеделски институт Генерал Тошево, КWS Momont, LG, Косад Семанс България и Syngenta.

Демонстрационното поле в гр. Кубрат,  е резултат от партньорството ни с фирмите  „Агредо“ ЕООД, „Суммит Агро“, „Агродимекс“ ООД, каза Мариела Йорданова, изпълнителен директор на Сортови семена Разград. Тя сподели защо предстоящото събитие ще е изключително полезно на зърнопроизводителите за техните последващи решения за новата стопанска година:

“Искаме да покажем какво се случва по време на катаклизми, на амплитуди и на добри технически и агротехнически решения. На опитното поле на Сортови семена Разград ще да бъдат видяни 42 сорта - пшеница, ечемик и тритикале от всички световни селекции и българска, разбира се. Посетителите ще могат да видят коя селекция, как се държи в тази трудна, но много предизвикателна и интересна година, която аз лично не съм преживяла в последните 20 години - липса на зима, извънредно ниски температури в средата на март и последваща пролетна суша. Така, че опитните полета в този момент предоставят идеалната картина, на база на която могат да се направят чудесни изводи и да се вземат най-добрите решения за следващата стопанска година. В Деня на пшеницата ще видите, кой сорт, коя селекция, как преодолява тези невъзможни стресове - суша, ниски температури и пак суша.”

Събитието ще се проведе само на открито при спазване на всички изисквания за безопасност и отстояние на участниците един от друг, съобщават организаторите. 

За допълнителна информация: тел: 0899 935 100; 0899 935 102; 0899 935 105.© 2020 Село - Selo.BG