Меню

В ямболското село Генерал Инзово ще се състои Панаир на народните традиции и занаяти

14.07.2021 г.
902
На 17 и 18 юли в тунджанското село Генерал Инзово ще се състои Панаир на народните традиции, на местните занаяти и ръчни изделия, на производствата на различни хранителни продукти, съобщиха от общинския пресцентър.

В парка на населеното място са изградени пет къщички, реплики на характерната за района акбунарска къща. В две от тях ще бъде показан старият бит и уредбата на дома в селата Дражево и Генерал Инзово, в останалите ще бъдат демонстрирани художествени занаяти. Ще бъдат обособени щандове на открито, където местни производители ще представят своите продукти - мед, вино, кашкавал, различни видове сирена, кисело мляко, извара.

Посетителите ще имат възможност да се запознаят с произведенията на различни занаятчии и художници-приложници. Децата ще могат да рисуват и да оцветяват, да тъкат на стан. Околните села ще участват с етнографски кътове, в които ще представят характерните за тях народни носии и ястия.

Панаирът на местните занаяти ще бъде съпътстван от богата фолклорна програма, изпълнена от певчески и танцови групи от общината. Задължително условие за участие в панаира е гостите и участниците да бъдат облечени в народни носии.