Меню

В условията на Covid19, властта кара пенсионерите да си регистрират кладенците до 27-и Ноември!

15.10.2020 г.
11493
Нова административна тежест: Всички кладенци в селата трябва да се регистрират до 27-и Ноември! 

Като изключим младите хора в активна трдуоспособна възраст, които са в селата, бщо около 430 000 пенсионери, които живеят в селските региони, голяма част от които са трудноподвижни, с тежки болести и с изключително ограничени финансови възможности, сега трябва да тръгнат по мъките из администрации за да подават заявления за кладенците си и то в условията на извънредно положение заради пандемията от коронавирус - Covid19. Още повече, че попадат в най-рисковата група от заразяване!

Поредната недомислица от страна на администрацията разбуни духовете и притесни изключително много хора по селата.

Същевременно, изобщо не става ясно какви мерки предприема държавата срещу нерегламентираното източване в условията на трета поредна сушава година, на милиони литри вода от язовирите в полза на частни ВЕЦ-ове, свързани с властта.

Всички частни дворове, в които има сондажи, кладенци, дренажи или други водовземни съоръжения, трябва да бъдат регистрирани в Министерството на околната среда и водите, като регистрацията трябва да стане в една от четирите басейнови дирекции в страната.

Всеки стопанин на имот трябвало да внесе до съответната дирекция попълнена и подписана бланка образец с номер РГ-2 , заедно с копие от нотариалния акт на имота и скица на имота - само ако има валидна такава, издадена от Агенция по геодезия, картография и кадастър, за където също трябва да се платят надлежните такси и се чака на големи опашки. Документи се приемали и онлайн, но само ако са подписани с валиден електронен подпис.

От екоминистерството заплашиха, че при установяване на незаконни съоръжения за водовземане от подземни води след 27 ноември 2020 г. те ще бъдат ликвидирани за сметка на собственика, който носи и наказателна отговорност за това престъпление.

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете