Меню

В село Овча Могила отчитат редица инвестиции за последните 4 години

28.08.2019 г.
2570
В село Овча Могила, обл.Велико Търново отчитат редица инвестиции за последните 4 години. Нели Великова кмет на селото, което е известно със своя лечебен център с минерални води и процедури за възрастни хора, посочи какво е свършено през последните години:

Извършени са ремонти на училището и здравната служба, асфалтирани са десетки улици, пусната е нова работеща аптека и нов Кризисен център за бедствия и аварии.Селото е едно ог големите в региона, намира се на 30 км. южно от Свищов в непосредствена близост до главен път София - Русе. Тук силно развито е зърнопроизводството, а в селото традиционно има богата културна програма.

В село Овча могила се провеждат два фестивала – единият национален, а другият регионален, като и двата се радват на голям интерес. Това са „С песни и танци в Овча могила“ – за детски фолклор и Фестивала на българската погача.В селата от община Свищов за последните 4 години са вложени 500 хиляди лева, с които са ремонтирани редица улици, сгради с обществено значение, площади и паркови зони.

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете