Меню

В село Горна Росица започва тридневен фолклорен фестивал

20.09.2019 г.
2563
В севлиевското село Горна Росица днес започва тридневен фестивал събор под наслов "Фолклорно домино". В него ще участват певчески групи, инструментални формации, танцови състави и индивидуални изпълнители от страната.

Фестивалът има за цел да съхранява, популяризира и разпространява българските фолклорни традиции като част от националната ни идентичност, както и да открива млади таланти във фолклорното изкуство. 

Гостите и жителите на Горна Росица ще чуят нови интерпретации и изпълнения на фолклорни песни в съвременен стил. Ще има срещи на детски състави - с цел децата да обменят опит с утвърдените изпълнители. Наред с новите интерпретации на фолклорни песни, ще има открити ателиета за майстори на народни инструменти и изложения на произведения на занаятчийското изкуство.

Подборът на изпълненията е свободен. Фестивалът, който е под патронажа на кмета на Севлиево - Иван Иванов, ще продължи до 22 септември, няма конкурсен характер и дава възможност на различни любителски групи да покажат таланта си.

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете