Меню

В над 12 села във Велинградско се изгражда нова инфраструктура

03.07.2020 г.
1693
В над 12 села във Велинградско се изгражда нова инфраструктура. Премиерът Бойко Борисов инспектира изграждането на инфраструктура в селата около Велинград. 

В село Биркова се изгражда ново училище. За около 50-километровият път между Велинград и Сърница премиерът каза, че преди ремонтът пътят е бил един от най-лошите в Родопите. Сега след инспекцията сподели, че резултатът е отличен.
     
Обиколката продължи в село Кръстава, където жителите посрещнаха гостите си. Пожелаха на Борисов да живее 120 години и споделиха, че е вторият министър-председател посетил селото им, след Кимон Георгиев който идва в Кръстава през далечната 1934 година. Посещението в с.Кръстава идва след обещанието на 24май тази година в с.Биркова за изграждането на нов път Кръстава- Грънчарица. Жителите на селото изказаха огромната си благодарност за случващото се и за спазеното обещание на премиера към тях. Г-н Борисов сподели, че когато хората са доволни и той е щастлив.

Кметът на Велинград Костадин Коев заяви:
"Родопите са ни важни. Всичките села, сега нагоре като минем - над 12 села, правим инфраструктурата, правим училищата. Сега ще се възползваме специално от тези пари, които ще отпуснете от Министерство на образованието за ремонт и реконструкция на детски градни. Ще изградим чисто нова детска градина. С инфраструктурата селата са живи".

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете