Търсене

Властите затягат контрола върху съхранението на фуражи

16.08.2019 г.
82
Властите затягат контрола върху съхранението и производството на фуражи заради разпространението на вируса Африканска чума по свинете (АЧС), който вече засегна почти цялото индустриално свиневъдство в България и доведе до рязък скок във вноса на свинско месо - със 70% само през последния месец. Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) публикува отново най-важните мерки, предписани още преди година, като предписанията са изпратени и на всички общини за запознаване на животновъди, производители и търговци на фуражи с наложителните мерки за ограничаване разпространението на АЧС: В животновъдните обекти: Фуражите трябва да се съхраняват в затворени помещения – складове и/или силози, за да се ограничи достъпа на животни, които са носители и разпространители на вируса. Посевите,...

Прочетете цялата новина в АгроКлуб - Агро новини, видео и коментари
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете