Меню

Васил Грудев: ДФЗ започва активна работа по забавените проекти от ПРСР (ВИДЕО ИНТЕРВЮ)

25.07.2019 г.
6350
Г-н Грудев, заради първоначалното напрежение в ДФЗ при встъпването ви в длъжност, успокояват ли се нещата? Какво се случва в момента?
Да, за радост имаме стабилизиране на работната обстановка и започваме да наваксваме с натрупаните изоставания по графика, които в интерес на истината, са натрупани през последните 18 месеца.

Надявам се в рамките на следващите 2 дни да видите първите резултати. На първо място амбицията ми е да затворим стария прием по мярка 6.1 Млад фермер, защото тя е с най-голяма чувствителност към нашите млади земеделски производители. В началото на месец август ще им бъдат изпратени покани за сключване на договори, така че работим на пълни обороти , за да започнем да се отпушват 1 по 1 натрупаните казуси.

След това трябва да приключим сключването на договорите по мярка 4.2 и оттам насетне трябва да не забавяме темпо по графика, който имаме, линейния график, с цел извършване на оторизации по директните плащания към края на годината.

И така една ексклузивна новина ще дам за вас - подготвяме за края на настоящата година да бъдат изплатени част от площните мерки от програмата за развитие на селските райони. Знаете, че през последните няколко години, практиката наложи изплащането по тези мерки да бъде в периода февруари-юни в годината следваща на кандидатстването. Нашата амбиция е отново да върнем тези плащания в рамките на месец декември, така че ще вложим всички усилия с колегите от Министерство на земеделието, тъй като знаете, че там трябва да бъде финализирана подготовката на ортофотокартата и съответно новия слой допустимост. Изготвили сме един доста стегнат, оптимистично амбициозен план, но наистина ще се постараем да платим и тези мерки в рамките на настоящата календарна година. Иначе ситуацията, работната ситуация, се надявам, че вече е спокойна във фонд Земеделие, тя работата ще го покаже.

 

  Десислава Танева
  25.07.2019 г.
  3202
  Десислава Танева: Националният интерес в новата ОСП ще е по-добре защитен (ВИДЕО)
  Министър Танева, при обсъждането на новата Обща селскостопанска политика (ОСП), как смятате - България ще успее ли да защити интереса на българските фермери, националния интерес пред този на ЕС? Аз...
  Виж повече
  Васил Грудев - ДФЗ - Живко Живко
  22.07.2019 г.
  5221
  Васил Грудев: След арестите в ДФЗ, служителите работят под стрес
  Новият изпълнителен директор на Държавен Фонд Земеделие (ДФЗ) Васил Грудев, който работи в системата на аграрните институции над 10 години, вкл. и като бивш зам.министър на МЗХ, заяви днес в интервю пред...
  Виж повече
  Васил Грудев
  19.07.2019 г.
  3533
  Васил Грудев е новият Изпълнителен директор на ДФЗ
  Днес, на свое заседание, Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ избра ново ръководство на Фонда. За изпълнителен директор на ДФЗ е избран Васил Грудев .  От април 2006 г. до август 2013 г....
  Виж повече