Меню

България рязко увеличава вноса на краве масло от Западна Европа

16.07.2019 г.
15281
Благодарение на националното покритие на големите чужди търговски вериги у нас, както и на реализирани силни маркетинговои кампании, се получава така, че населенеието в България използва предимно вносно краве масло, вместо такова произведено от български фермери и мандри.

Справка на Село в официални данни на Европейската комисия с актуалност към началото на тази седмица, показват притеснителна статистика. 

Само от Януари до Април 2019, в България са внесени 1 779 тона краве масло, с произход - западноевропейски страни. Вносът спрямо същия период на предходната година скача с 14%, когато е вносът е бил в размер на 1 565 тона.

Животновъдството в основните държави, които подкрепя българският консуматор са - Германия, Холандия и Франция - все стари страни членки на ЕС, които обират "цвета" на прилаганата Обща селскостопанска политика и у нас (ОСП).

Същевременно български компании са реализирали минимален износ на краве масло в обем на едва 150 тона, регистрирайки спад от 11% спрямо предходната година.

Данните от тази нишова статистика показват ясно големият търговски лост, който си гарантираха западните компании и аграрни политици, търсещи стабилност в своите държави, в борбата за всеки един пазар на бързооборотни хранителни стоки, подкрепен у нас от налагането на ОСП и търговските практики на чуждите търговски вериги. 

  прогнози за пазар на мляко
  25.04.2019 г.
  2544
  Какви са прогнозите за развитие на млечните ферми и пазара на мляко?
  Около 14 милиона млечни ферми ще прекратят производството си по света до 2030 г. В същото време световното производство на мляко ще се разраства и нови играчи ще стават все по-силни на пазара на млечни...
  Виж повече
  производство на мляко - наредба
  17.01.2019 г.
  14305
  Пропуск в наредбата за млечните продукти позволява вода да замести палмовите мазнини
  Оказва се, че влезлите в сила преди 3 дни нови изисквания за позиционирането на млечните продукти в магазинната мрежа с цел борба с имитиращите млечни продукти да не подвеждат потребителите, няма да се...
  Виж повече