Търсене

Бурни дискусии в Европарламента за тавана на директните плащания в ОСП

06.02.2020 г.
9174
В момента в Европейския парламент вървят бурни дискусии относно тавана на директните плащания в новата Обща селскостопанска политика 2021-2027. Това съобщи на земеделски форум край Варна евродепутатът Атидже Алиева-Вели. 

Таванът все още не е уточнен, но последно се дебатираше да е 60 хил. евро. Комисията по Околна среда в Европарламента предлага той да е 80 хил. евро, а Зелените настояват да не надхвърля 50 хил. евро”, посочи Алиева-Вели.В Европарламента все още няма консенсус и по „Зелената сделка”, която Европа иска да направи, но за постигане на целите ѝ Комисията обяви, че през следващите години ще бъдат отпуснати 1 трилион евро. Вече има инвестиционен план, който включва кредити и гаранции за изпълнението ѝ, каза евродепутатът.

Очакванията са, че Зелената сделка ще бъде по-подробно оповестена през пролетта, а българският евродепутат каза, че е изключително важно в тази посока да се водят политики и да се въведат мерки в полза на земеделските стопани.

Даниела Георгиева, © 2020 Село - Selo.BG

 

 • Десислава Танева
  10.11.2019 г.
  85326
  Десислава Танева: Можем да направим ОСП адаптирана към националното си земеделие (ИНТЕРВЮ+ВИДЕО)
  Десислава Танева, министър на земеделието, храните и горите в интервю за Село по актуални въпроси на земеделието, агробизнеса и аграрната политика: Министър Танева, каква е позиция на МЗХГ относно...
  Виж повече