Търсене

Близо 30% е годишният ръст при оранжерийните зеленчуци

25.10.2019 г.
16
Общото производство на оранжерийни зеленчуци бележи ръст с 28.1 % за 2018 г., спрямо предходната 2017г. Това заяви заместник-министърът на земеделието, храните и горите Вергиния Кръстева при откриването на първия семинар на Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция (БАПОП) на тема: „Интегрирана растителна защита в оранжериите“, който се провежда в Пловдив. Количеството произведени оранжерийни зеленчуци през 2018 г. е в размер на 130,9 хил. тона. Заместник-министърът съобщи, че към момента общата оранжерийна площ в страната е 916 ха. „ Заявените площи с оранжерийно производство в кампанията по Директни плащания за 2019 г. са в размер на 765 ха , а през 2015 г. те са били 588 ха“, допълни тя. По думите й, оранжерийното производство дава възможност за по-продължително, устойчиво и ритмично снабдяване на...

Прочетете цялата новина в АгроКлуб - Агро новини, видео и коментари
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете