Меню

Близо 200 км. пътища в селските райони на област Пловдив се ремонтират, предстоят още

16.03.2021 г.
1477
Близо 200 км. пътища в селските райони на област Пловдив се ремонтират, въпреки пандемията от Covid19. 

„Половината от пътя  за Лъки  вече е ремонтиран, като 20 километра от него са разширени. Приключи  и първият етап от ремонта на Подбалканския път, продължава вторият етап – 12 километра от село Певците до Карлово. Стартира така важния участък от Асеновград до Кърджали, който е 24 километра, предстои ремонт и на отсечките Асеновград – Първомай и Асеновград - Садово. Също така, тази година, по проект ще бъде ремонтиран пътят и за х. Здравец – от Околовръстното шосе на Пловдив, през село Гълъбово  до, хижа "Здравец", заяви Дани Каназирева, която води листата на ГЕРБ-СДС за Пловдив област в предстоящите избори

Тя припомни, че през миналата година е бил ремонтиран пловдивският участък от Пазарджишко шосе,  Хисарският път, а до края на април се очаква пътят Раковски – Брезово да бъде завършен. С бързи темпове се  изграждат и новите локали на Асеновградско шосе, които са с дължина общо 20 километра, като на целия път ще  бъде монтирано осветление , а не само на кръговите кръстовища. Работи и се и по проекта за пътя до село Лилково и село Ситово, където тече геодезия и се доуточняват процедурите с Горското стопанство. Завърши процедурата за проектиране и изграждане на нов мост при Първомай - село Градина.

„Като водач на листата за областта на ПП ГЕРБ –СДС ще работя за довършването на Хисарския надлез, който от 30 години стои недовършен, а според специалисти конструкцията все още е годна. На следващо място за разширението на пътя от село Труд до разклона на село Калояново, който е изключително натоварен. Заложили сме и друг много важен проект, а именно реконструкцията на пътя Пловдив – село Поповица – Първомай – Хасково, с дължина 44 км.", поясни Каназирева.

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете