Търсене

Биопродукти и био пчелен мед ще се предоставят по схемите „Училищен плод" и „Училищно мляко"

10.06.2020 г.
8421
Биологично произведени продукти и био пчелен мед ще се предоставят по схемите „Училищен плод" и „Училищно мляко" от следващата учебна 2020/2021 година. Това предвижда проект на постановление за изменение и допълнение на наредбата за условията и реда за прилагане на схеми за предоставяне на плодове и зеленчуци и на мляко и млечни продукти в учебните заведения - "Училищен плод" и „Училищно мляко", съобщи Правителствения пресцентър.

По схемите ще се доставят биологични плодове, зеленчуци, млечни продукти и био пчелен мед в детските градини, училищата и центровете за специална образователна подкрепа. Пчелният мед, който ще се доставя в учебните заведения, трябва да отговаря на изискванията на наредбата за изискванията към пчелния мед. Той трябва да се доставя в индивидуални опаковки с ненарушена цялост.

Измененията в наредбата целят и стимулиране на родното производство. Най-малко 50% от доставяните плодове и зеленчуци ще бъдат произведени от български производители.

© 2020 Село - Selo.BG
 

 • Училищен плод
  03.09.2019 г.
  1164
  250 млн. EUR е европейския бюджет по програмата Училищен плод
  С началото на новата учебна година популярната схема за доставка в училищата на плодове, зеленчуци и мляко в ЕС ще се възобнови в страните от ЕС за 2019-2020 г. Училищната схема на ЕС има за цел да...
  Виж повече