Търсене

Асоциация на българските села: Купувайте храна директно от фермите на село!

13.04.2020 г.
8872
Асоциация на българските села започна инициатива в подкрепа на малките семейни ферми, които произвеждат селскостопанска продукция в селата. Призивът към потребителите е да купуват директно от фермите. 

“Повече от всякога, ние може да подкрепим българското село, за което многократно заявяваме, че милеем и се връщаме назад в миналото, когато то е било живо. Какво правим днес? Как го подкрепяме ние, хората от града, днес обаче? Как може да го съживим, без да чакаме фондове, програми, стратегии? Има един лесен начин - с нашия избор да купуваме българските плодове и зеленчуци от нашите ферми.

Купувайки директно от фермите:
Вие сами премахвате веригата на прекупвачите
Давате парите си директно на фермера и неговото семейство, които живеят на село. Така вашите пари отиват в Българското село.
Ядете чиста и качествена храна, защото българските фермери отглеждат храна ни отговорно, а българската земя дава най-вкусната храна.
Малко по-скъпата цена за покупката компенсирате с това, че купувате за вашето семейство - Жива храна, такава, каквато са произвеждали и са се хранели нашите баби и дядовци. Живата храна е тази която дава сила и здраве. Тази храна не може да я намерите в хипермаркетите.

Купувайки от семейните стопанства, вие вдигате търсенето на този тип храни и давате шанс на много други семейства да имат стимул да отидат на село и произвеждат чиста храна. Така заедно връщаме и живота в селата.”, посочват от Асоциацията на българските села. 

От Асоциацията са изготвили списък с ферми от цяла България, от където потребителите могат да се снабдяват директно с храни. 


© 2020 Село - Selo.BG
 

 • пазар
  11.04.2020 г.
  11407
  Затварят кооперативните пазари. Фермерските ще работят! (ЗАПОВЕД)
  С нова заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, на 12 април се затварят кооперативните пазари на територията на цялата страна. Спира се и дейността на цветните борси.  В периода от 13 до...
  Виж повече
 • Десислава Танева
  07.04.2020 г.
  44455
  Десислава Танева: Задължаваме веригите да предлагат български плод, зеленчук и месо! (ИНТЕРВЮ)
  В условията на извънредното положение заради епидемията от коронавирус, българското Министерство на земеделието обяви, че настоява за държавна помощ COVID 19, която включва компенсаторни мерки, както и...
  Виж повече
 • фермерски пазар
  06.04.2020 г.
  20485
  Десислава Танева: Отваряме фермерските пазари! (ДОПЪЛНЕНА+ЗАПОВЕД)
  Фермерските пазари отново ще заработят в условията на извънредното положение. Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев подписа заповедта, която е комуникирана със Земеделското министерство. Това съобщи в...
  Виж повече