Меню

Ако България не забрани 5G , само в селата ще е безопасно за здравето (ИНТЕРВЮ)

14.10.2019 г.
21684
Ако държавата допсуне изграждането в национален мащаб на 5G мрежа, само в селата ще е безопасно за здравето, тъй като изискването за функциониране на новата технология с 5G вълни изисква гъсто разполагане на антените и множество потребители.

Вече много страни като Полша на държавно ниво забраниха изграждането на 5G  мрежата, но България все ощя няма ясна и категорична позиция по въпроса с опасните излъчвания от мобилните оператори.

Във връзка с темата за 5G ви представяме и интервю с дългогодишният радиестезист Иван Тодоров:

Г-н Тодоров, каква опасност ни дебне от 5G мрежата, която корпорациите се опитват да наложат?
5G е ново поколение мрежа, базирана на множество антени, освен вече изградените по-малки такива. Изгражда се мрежа, която дава много висока плътност на сигнала и много висока скорост. Обхватът, в който се излъчва тази мрежа като честота, е близък до прага на възможната защита на мозъка на човека и на всички живи организми. Опитът по света показва, че там където се е излъчвал 5G сигнал, не се чувстват добре птиците – обърква се системата им за координация, която е подобна на радар. Птиците търпят сериозни поражения и просто падат и умират. Същото важи и за всякакви домашни животни и добитък, които стават видимо притеснени, бягат и се крият. Ние не чуваме тези сигнали, но те са в такъв обхват, че могат да увредят мозъка ни. Човек се чувства неспокоен, неуверен, когато е подложен на такива облъчвания. Вече много страни като Полша на държавно ниво забраниха изграждането на 5G  мрежата.

Антените на 3G и 4G са не по-малко опасни, така ли е?
Многократно съм проверявал жилища в близост до антените на излъчване на 3G и 4G – това, което хората изпитват, когато са наблизо (10-20 метра), е безсъние, повишена тревожност, повишена заболяваемост. Това е много притеснително, особено за бебета и деца до 7-годишна възраст. Оказва се, че те са особено чувствителни към този тип облъчвания – превъзбудени са, не могат да спят добре, трепкат, погледът им се фиксира. В някои случаи дори лекарите им поставят диагноза епилепсия, но в моментите, когато децата не са в жилището, където има високо наднормено облъчване, те видимо се успокояват. Това говори, че диагнозата не е точна.

Как да разпознаем, че живеем на място, на което има неблагоприятно излъчване?
Ако на едно място не ни свърта, не можем да се наспим, събуждаме се уморени, нещо ни кара да се чувстваме в дисбаланс, кръвното играе или имаме световъртежи, най-вероятно живеем или работим на място, където има излъчване на подземни води. Напоследък голяма напаст са рутерите и тв приемниците на всякакви видове телевизии. Около тези уреди се получава напрегнатост на електрическото поле, при различните видове рутери е от 2 до 5 метра, и когато човек е в зоната на силно излъчване, той не може да се чувства комфортно. Ако човек работи на компютър по 7–8 часа дневно и гледа телевизия още толкова време, това може да доведе до изместване на вътрешните баланси на тялото, това, от своя страна, води до дисбаланс на нервната система, по-точно дезорганизация. Много неща започват да се случват с обратен знак  по отношение на физическото здраве, емоциите, психиката. Неслучайно много хора нямат грам търпимост, избухват, става напрегнато в семейството или в градския транспорт. Лишават се от възможността да си отдъхнат нормално човешки в жилището си.

Какво е решението, има ли начин да се защитим от тези облъчвания?
Това е свързано с не малко средства, защото предполага смяна на стъклопакети, ако се постави дограма триплекс (ламинирано стъкло) – това е една преграда за лъченията. Има бои на някои специализирани фирми, които също съдържат компоненти, латексова боя – доста скъпа за съжаление, но когато се боядисат стените с два-три слоя такава боя излъчванията в жилището намаляват. Има и възможни радиестезични защити, които вече вътре в дома хармонизират излъчванията.

Истината е, че човекът е един самоходен магнит – плюс и минус в равновесие. Ние имаме в себе си шест меридиана плюс, шест меридиана минус. Когато енергията в нас е в баланс, човек е здрав. Ако се натъкнем на различни по характер едностранно полярни лъчения, това ни разбалансира. Да речем, подземни течащи води, гама-радиацията са минус като знак, като поляритет. И ако дълго време се намираме под въздействието на минусово лъчение, то нашият баланс отива в посока минус. Геомагнитните мрежи се редуват – плюс, минус, плюс минус. Ако спите или работите на място, което е върху плюсова точка, ще се чувствате нервни, избухливи. Много плюс не е добро здраве, много минус също не е добро здраве.

Цялата философия на източната медицина почива на този баланс – плюс и минус равновесие. За съжаление, ние някак сме загубили сетивата си и трудно може да оценим какво ни се случва на работното място, вкъщи и фактът, че често се оплакваме от едно или друго нещо, от някакво неразположение, и вместо да си починем, се чувстваме уморени, трябва да се замислим и за излъчванията в дома. Има няколко прости фактора, които, ако свикнем да им обръщаме внимание, могат да ни подскажат, че се намираме в неблагоприятно място. Първото е т.нар. изтръпване или мравучкане по ръце, по крака, по гръбначния стълб.

Как може човек да открие кръстовките на геомагнитните мрежи?
Много просто – ако нямате махало в ръка, може да сложите пръстен – златен или сребърен, окачен на конец, и там, където спите, където седите, да минете с пръстена на тези места. Ако има плюсова или минусова кръстовка на геомрежата, съответно пръстенът ще се завърти наляво или надясно. В случай че има такива излъчвания, можете да сложите медни обръчи под матрака или под стола. На такива места може да се сложат медни обръчи от два и половина квадрата – 112 см е едното парче, 152 другото – правят се два симетрични кръга един под друг и те се поставят под матрака. Така поставени, двата кръга един в друг действат като бърза защита.

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете