Меню

АЗПБ поиска оставката на земеделския министър Кирил Вътев, тракторите са на пътя Варна - София

Според председателя на АЗПБ Венцислав Върбанов, който е бивш министър на земеделието проблемът на земеделските производители в сегашно време е безпаричието, натискът от дъмпинговият внос на украинските стоки и пълното неразбиране на проблемите на сектора от управляващите.

„Искаме дългосрочна политика, искаме да знаем какво ще има в утрешния ден, в следващата година, в следващите 5 години“, каза Върбанов.

Трактори на земеделски производители, членове на АЗПБ вече са изкарани на главния път Варна-София, като на всеки един от тях е сложена табела : "ОСТАВКА ВЪТЕВ".Междувременно и от Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) поискаха оставката на министър Кирил Вътев заради неадекватната аграрна политика в България през последната година. Към протестните действия днес се присъединиха и от Български фермерски съюз, а всички земеделски организации са в готовност за по-мащабни протести утре 7-и Февруари и през следващите дни.

Искането на тази оставка е много закъсняло и трябваше да се случи доста по-рано, когато Кирил Вътев защити новото ГМО ( НГТ ), което обрича българското земеделие и селски райони, а също когато хиляди камиони с дъмпинг от Украйна съсипаха българския пазар на агро продукти. Темата пък с чуждите търговски вериги, на които Кирил Вътев е особен почитател заради собствения си месарски бизнес е съвсем друга... Но всички тези неща са СРЕЩУ развитието на българското земеделие, фамилни стопанства и цялостната конкурентоспособност на сектора. По всички водени досега политики, Кирил Вътев сякаш не е български земедлски министър, а брюкселски.... Срам и позор! Оставка!
Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете