Меню

АБС започна кампания по пътна безопасност в селата

03.06.2024 г.
536
Асоциацията на българските села (АБС) стартира кампания, насочена към подобряване на пътната безопасност в селските райони. Основната цел на инициативата е да се създаде по-безопасна среда за децата, които прекарват лятната си ваканция на село. Кампанията цели да повиши осведомеността за опасностите на пътя и да насърчи по-безопасно поведение както сред децата, така и сред шофьорите.

Първото събитие от кампанията се състоя в село Велчево, област Велико Търново. Организирано в координация с кмета на селото Мустан Юсменов и областната дирекция на МВР, събитието привлече жители и гости на селото. В рамките на инициативата, на децата бяха раздадени информационни брошури, които ги учат как да карат велосипеди безопасно през лятото. Шофьорите получиха листовки с призиви за повишено внимание при шофиране в селата, където през лятото има повече деца.

Освен информационните материали, на децата бяха подарени книги за лятото, като част от усилията на АБС да насърчи образованието и безопасността. В местното читалище беше организирана и творческа работилница, в която децата имаха възможност да се включат под вниманието на опитни педагози.

Кампанията ще продължи и в други региони на страната, като целта е да се разшири обхватът на инициативата и да се достигне до повече села. АБС се надява чрез тези събития да насърчи по-голямо внимание към пътната безопасност и да създаде по-сигурна среда за всички жители на селските райони.

Според статистиките на МВР, през изминалата година на територията на страната са регистрирани над 500 инцидента с участието на деца в селските райони, като голяма част от тях са свързани с пътни произшествия. Това подчертава нуждата от повишено внимание и образование по въпросите на пътната безопасност в тези райони.

За повече информация:

Таня Борисова, координатор в АБС :
info@selo.bg ; 0878 24 25 87
 

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете