Продкутите, които фермата предлага са домашно производство - натурални и чисти. Биволите са пасищни, отгледани в екологично чист район на село Александрово. В момента във фермата се грижат за около 30 бивола и още толкова овце. В производството на продуктите се влагат 100% чисто биволско мляко или овче мляко, без да се добавят растителни мазнини, консерванти или други добавки.

По цвят биволското мляко се различава от кравето - то е бяло, без отенък, докато кравето е с кремав отенък. Плътността му варира от 1,0278 до 1,0341. То е по-богато на хранителни вещества, съдържа средно 17,5% сухо вещество, 7,5% мастни вещества. Има изследвания, които показват, че в сравнение с кравето, биволското мляко съдържа с 58% повече калций, с 40% повече протеин и с 43% по-малко холестерол. В него се съдържат голям брой витамини А, витамин Е и С. Биволското мляко е феноменален биологичен продукт, с високо мастно съдържание, висок протеин и с най-благоприятно съотношение на наситени и ненаситени мастни киселини в сравнение с другите млека. Когато се разглежда консумацията на биволско мляко в прясно състояние, или преработено, трябва да се отбележи високата му хранителна стойност и ниската калоричност. То е изключително полезно за здравето на хората, поддържа имунната система и общата жизненост. Препоръчва се на болни от левкемия, млечна алергия от други видове млека и др. Изследванията у нас след аварията в Чернобил показват, че биволското мляко е с най-ниско съдържание на радиоактивни елементи. 
Биволите не боледуват от Луда крава, много рядко от туберкулоза, бруцелоза и т.н. Затова през последните години млечните продукти, произведени от биволи, се търсят много широко на европейския пазар. От него се правят и редица млечни продукти, както при домашни условия, така и при индустриални условия на производство.

Контакти

Телефон:

0889749938

  • Млечни продукти
  • Месни продукти
Можете да споделите с приятели!