Меню

Само на село ще е безопасно от 5G лъченията

26.08.2019 г.
16952
Темата за вредното влияние на лъчението с новата 5G технология вълнува много хора както в България, така и в глобален мащаб. Опасенията са основателни след като редица учени от БАН, както и международни експерти предупредиха за изключително вредните последици за здравето на хората от високите честоти на новата 5 G мрежа.

Досега 1G, 2G, 3G и 4G използват между 1 до 6 гигахерца честота. Според официален доклад на учени от Калифорнийската асоциация за мозъчни тумори 5G използва масово между 24 до 90 гигагерца честота. В частта на радиочестотното излъчване на електромагнитния спектър, колкото по-висока е честотата, толкова по-опасна е за живите организми.

Една от спецификите на 5G е, че за да осигурява силно рекламираният свръх-бърз интернет (друг е въпроса кой има нужда от това), клетките, които излъчват високочестотните сигнали трябва да са гъсто разположени и много по брой.

Инсталирането на 5G клетки в селата и малко населените райони няма да е изгодно за телеком операторите, а освен това, дори в близост да има 5G антени, то разстояние от над 500 метра от най-близката 5G антена ще отслабват сигнала и свързаността автоматочно ще преминава от 5G на 4G или дори 3G. В допълнение, ако в селото има дървета или сгради, това допълнително ще ограничи вредното облъчване с 5G сигнал.

Оказва се, че селата ще са най-защитени от опасните електромагнитни лъчения на 5G антените. 

Българския учен проф.Живко Желев заяви пред Село.БГ, че облъчването с 5G е в такава честота, че буквално ще накара клетките под кожата на хората "да завират". Това ще води до изключително тежки проблеми с вегетативната нервна система, а също ще увеличи рискът от тумори с над 200%.

Животът на село ще ви даде не само спасение от 5G, но и много други (без)ценни неща, които градската среда ограбва от хората и ги прави да са бледи, болнави, недоволни и постоянно залутани в ежедневието.

Животът на село събужда заспали възможности, които се крият у всеки от нас. Но да отидеш на село - осъзнато, будно, отговорно, с готовност за труд и работа върху себе си.


© 2019 Selo.BG

Коментари 0

За да коментирате, е нужно да влезете