Меню

село Абрит

с. Абрит, Общ. Крушари, Обл. Добрич
42
Телефон на кмеството: +359 5772 2225
Телефон на кмета: Равкън Сюлейманов +359 878 734 917​

 
Имате по-актуална информация?
Село Абрит се намира в област Добрич, Североизточна България. То е част от община Крушари и е разположено в Добричката платформа, която се характеризира с плодородни черноземни почви и равнинен релеф. Село Абрит има богата история, като в района са открити археологически находки от различни епохи, включително тракийски и римски артефакти. Самото име на селото вероятно произхожда от древен римски град или крепост, което показва историческата му значимост.

Населението на село Абрит е малобройно, като в последните години наблюдава тенденция към намаляване, подобно на много други малки села в България. Основните дейности на местното население включват земеделие и животновъдство, като тук се отглеждат предимно зърнени култури, слънчоглед и зеленчуци.

В село Абрит има основни инфраструктурни съоръжения като кметство, читалище и малък магазин, обслужващ нуждите на местните жители. Селото е свързано с останалите населени места в областта чрез пътна мрежа, което улеснява достъпа до по-големите градове като Добрич и Балчик.

Природата около Абрит е красива и спокойна, предлагайки възможности за разходки и отдих сред природата. Регионът е богат на различни растителни и животински видове, което го прави привлекателен за любителите на природата и селския туризъм.

Селото има потенциал за развитие на селски и екотуризъм, като предлага автентична атмосфера и възможност за запознаване с традиционния български селски начин на живот.
vip
Еко селище Азарея
Еко селище Азарея - село Горно Трапе
Виж повече
vip
Слънчевата къща - Априлци
Слънчевата къща - Априлци (ПРЕПОРЪЧАНО ОТ Selo.BG)
Виж повече
vip
Хотел Мидалидаре
Хотел и спа Мидалидаре - с. Могилово
Виж повече
vip
Арната къща
Арната къща - село Яковци
Виж повече
vip
Велиновата къща - село Белчин
Велиновата къща - село Белчин
Виж повече
vip
Къща за гости Джобен Рай
Къщи за гости Джобен рай
Виж повече
Нос Калиакра - село Българево
Нос Калиакра - село Българево
Виж повече