Меню

село Тюленово

с. Тюленово, Общ. Шабла, Обл. Добрич
901
Население 52

Землище 14,583 km²

Надм. височина 47 m

Пощ. код 9684

Тел. код 05743
Уеб сайт: Вижте тук
Имате по-актуална информация?
Живописният бряг на с.Тюленово се намира до гр. Шабла, на 30 км от граничен пункт Дуранкулак и на 80 км от гр.Варна, близо до популярният Камен бряг.  Мястото е известно с уникалният си бряг и пещери, чист въздух, прозрачна морска вода и неповторимата си природа. Няма го ежедневието и шума на града, има само спокойни и щастливи мигове! За онези които търсят по диви места и искат да се доближат до природата, тук е място за пълноценна почивка, морски риболов и подводен туризъм.

Крайбрежието е идеално за любители на палатките, които разпъват палатките си направо на скалите. Мястото е любимо и за катерачите, тъй като скалите са особено живописни. Онези, които обаче просто са отишли в Тюленово за да усетят красотите на брега, а не да се подлагат на екстремни преживявания, могат да отседнат в  няколкото хотелчета и къщи за гости в селото или да си намерят къде да отседнат в някой от сайтовете за почивки по морето..

На 31.05.1951 тук е открито първото нефтено находище в България.  На тази дата 31 май  жителите на село Тюленово са избрали да бъде и техния селски събор. През 1954 година се създава предприятие за добив на нефт и газ, наречено „Течни горива”.  Според геоложките проучвания, добива трябваше да продължи 15-20 години,  но и до днес в близост до Тюленово са разположени нефтени сонди.

Това не пречи на туристите, а е цяла атракция. При добива на петрола помпите вадят и лековита сярна минерална вода, която изливат в морето. Горещата течност е много полезна срещу невралгии и бъбречни заболявания.
vip
Еко селище Азарея
Еко селище Азарея - село Горно Трапе
Виж повече
vip
Слънчевата къща - Априлци
Слънчевата къща - Априлци (ПРЕПОРЪЧАНО ОТ Selo.BG)
Виж повече
vip
Хотел Мидалидаре
Хотел и спа Мидалидаре - с. Могилово
Виж повече
vip
Арната къща
Арната къща - село Яковци
Виж повече
vip
Велиновата къща - село Белчин
Велиновата къща - село Белчин
Виж повече
vip
Къща за гости Джобен Рай
Къщи за гости Джобен рай
Виж повече
Нос Калиакра - село Българево
Нос Калиакра - село Българево
Виж повече