Меню

село Дълбоки

с. Дълбоки, Общ. Стара Загора, Обл. Стара Загора
2658
Население 1491

Землище 55,219 km²

Надм. височина 266 m

Пощ. код 6060

Тел. код 041171
Facebook страница: Вижте от тук
Имате по-актуална информация?
Село Дълбоки се намира на 15 километра източно от Стара Загора.Селото е с богата история. Но има други места където може да се прочете за това. Затова нека преминем към съвременния изглед на нашето чудно село Дълбоки.

То е с население адресно регистрирано 1500 човека ,но постоянно живущи са около 2200човека. В селото има 9 хранителни магазина като 2 от тях са нови модерни супермаркети. Има 3 кафе аператива и няколко денонощни кафе автомати. До селото се стига освен с кола (за около 8 минути) и с автобус №64 които се движе през 2 часа.

Селото има покрития от всички телефонни оператори има кабелна телевизия и интернет. На територията на селото работят и няколко претприятия, Дърводелски цех, Цех за тапицирани на мебели , Цех за бутилиране на олио, Производствен цех към МЕНАДА Стара загора, Всестранна кооперация 6-ти май, Потребителна кооперация НАПРЕДЪК, Два ракаджийни казана, Бара за пране на килими , Няколко автосервиза, Две сушилни за билки , Дъско резница , Свинарник, Читалище РАЗВИТИЕ , Библиотека, Медицински кабинет и женска консултация,Заболекарски кабинет ,Бръснарница.

В горския фонд над Дълбоки историческите и природни забелижителности са многоброини: Сечен камък е туристическа разходка за 15 минути от центъра на селото, Хижа МОРУЛЕЙ е на 7 километра и за около 2 часа си стига до нея , а има и асвалтов път свързващ селото и хижата, Паметника на ОГЯН също е турестическа дестинация на около 8 кимометра от селото,малко по надолу от паметника по убозначена пътека се стига до чудна изворна чешмичка, която е под огромните сенки на вековни дървита.

Дълбоки е с древна история и забелижителности ,но и нищо съвреманно не му липсва.

Село БГ.благодари на Иван Василев за предоставената информация.
Комплекс Артемида
Комплекс Артемида
Виж повече
vip
Хотел Мидалидаре
Хотел и спа Мидалидаре - с. Могилово
Виж повече
Бутикова винарна Мидалидаре Естейт - село Могилово
Бутикова винарна Мидалидаре Естейт - село Могилово
Виж повече