Меню

село Войводиново

с. Войводиново, Общ. Марица, Обл. Пловдив
5660
Население 1975

Землище 13,031 km²

Надм. височина 167 m

Пощ. код 4135

Тел. код 03101

Телефон на кметството: (03101)22 21

Е-mail: voyvodinovo@maritsa.org
Имате по-актуална информация?
С. Войводиново отстои на два километра от гр. Пловдив в посока към гр. Брезово.

 Към 22.11.2004 год. селото наброява около 2600 живущи в него, от които около 1900 с постоянно жителство. 

Село Войводиново е атрактивно със своето географско разположение, а именно, близкото разположение до гр. Пловдив, редовен автобусен транспорт с маршрутна линия № 6 през 12 минути за гр. Пловдив. Наличието на минерални извори с популярната трапезна вода на „Минерал аква“, която се изнася из почти цяла Европа и Арабският свят. Модерен спортен комплекс за състезания от световна величина по конен спорт с модерни конюшни и стадион за конни състезания. През 2004 година се проведе Балканиада по конен спорт с участието на седем балкански страни. Отстояние от магистрала Тракия е само един километър. Именно тези благоприятни условия са причината за неспирния интерес на наши и чужди инвеститори към с. Войводиново. 

Инвестициите до момента в с. Войводиново са за над 120 милиона лева, като най-крупната е от порядъка на 45 милиона лева на фирма ЕСБИЕН с президент г-н Стоян Беширов за строителството на най-големият на Балканският полуостров завод за елекроника, а именно производството на компютри и ДВД техника. Същата фирма изявява желание и за строителството на голф игрище, което на този етап ще бъде второто в България. 

Благоприятните почвено-климатични условия привличат вниманието и на чужди инвеститори с цел създаването на големи плантации от ягодови, малинови и овощни насаждения, както и етерично маслени култури. Цените на имотите в регулацията на селото варират около 15 евро за кв. метър, а за земеделски земи — от 2 до 8 евро. Търсенето на имоти е голямо, но предлагането е ограничено.

 Предстои изграждането на канализация на селото. В момента кметството разполага с атрактивни парцели земеделска земя за промишленна дейност /ел.захранване, водоснабдяване, канализация, асфалтов път, телефон, интернет/ в промишленна зона с цена за кв. метър 12 лева.

Село.БГ благодари на Иван Василев за изпратената информация!
Февруари в къща за гости Панайотови Пловдив с. Добралък
Февруари в къща за гости Панайотови Пловдив с. Добралък
Виж повече
Вила Приказка
Къщи за гости "Приказка" - местн. Копривките
Виж повече
Косовските Къщи
Косовските Къщи - с. Косово
Виж повече
Бачковски манастир Успение Богородично - село Бачково
Бачковски манастир Успение Богородично - село Бачково
Виж повече
Екопътека Бяла река
Екопътека Бяла река
Виж повече
Параклис Възнесение Господне - село Борово
Параклис Възнесение Господне - село Борово
Виж повече