Меню

село Велчево

с. Велчево, Общ. Велико Търново, Обл. Велико Търново
1617
Население 250

Землище 20,102 km²

Надм. височина 255 m

Пощ. код 5032

Тел. код 061101
Facebook страница: Вижте от тук
Имате по-актуална информация?
Село Велчево, обл.Велико Търново е едно от най-красивите и предпочитани за сезонно или постоянно живеене села в региона. Това е едно от живите села в централна Северна България, благодарение на много фактори: до селото се стига с кола за 15 минути от Велико Търново, като има два пътя - единият през Дебелец, половината от който е с чисто нов асфалт, а другия път - през село Присово, който е с 2 км. по-дълъг, но има красиви панорамни гледки.

Село Велчево е много изрядно и подредено, с чисти улици и окосени зелени площи, над 70% от къщите са реновирани, като в селото има и няколко чисто нови къщи.

В село Велчево функционират 4 обекта за селски туризъм, а регионът е предпочитан като туристическа дестинация, заради близостта на Капиновския манастир, както и новият голям къпминг с прилежащи удобства и постройки, голям басейн, заведения и т.н.

В село Велчево има високоскоростен кабелен интернет (TelNet), а също селото е с постоянна 3G и на места 4G мобилна свързаност.

В селото няма режим на водата, населено е от българи (няма ромски къщи), през лятото има автобусен превоз по линията - Капиновски манастир - Присово - Велико Търново.

В село Велчево функционира земеделско стопанство, което отглежда прилежащите земеделски блокове - предимно с пшеница, царевица и слънчоглед. В селото хората имат домашни градиниз а производство на зеленчуци и плодове. Почвата е умерено плодородна, към песъчлива.


 
Вила Свети Георги - с. Велчево
Вила Свети Георги - с. Велчево
Виж повече
Вила Калин - с. Нацовци
Вила Калин - с. Нацовци
Виж повече
Къща за гости Хепинес
Къща за гости Хепинес - с. Буковец
Виж повече
vip
Арната къща
Арната къща - село Яковци
Виж повече
Архитектурен резерват - село Арбанаси
Архитектурен резерват - село Арбанаси
Виж повече
Марянски манастир Свето Преображение Господне - село Марян
Марянски манастир Свето Преображение Господне - село Марян
Виж повече