Меню

село Ведрово

с. Ведрово, Общ. Сунгурларе, Обл. Бургас
2088
Население 88

Землище 14,623 km²

Надм. височина 208 m

Пощ. код 8447

Тел. код 05579
Имате по-актуална информация?
Селото се намира намира на 24 км. североизточно от Сунгурларе. Селото отстои на 40 км. от гр. Карнобат и на 75 км. от Бургас. Само с българско население.

Селото се е сгушило в южният край на малката равнина, заключена между "Коджа-Балкан" и "Чатал-Балкан" на Източна Стара планина.Югозападно от селото се издига връх "Илийца", най-високият в Карнобатската планина - 684 м. над морското равнище.На 2 км. северно от селото тече р.Луда Камчия, а самото то се мие от малката рекичка "Потомица" - приток на Луда Камчия.В една малка книжка "История на с. Ведрово - община Сунгурларе" могат да се прочетат интересни неща за историята на селото - неговото възникване, стопанско и културно развитие, строителна дейност, образование.

Селото има изключително добро разположение и предлага възможност за разходки в планината и за активна почивка. Селото не е популярно все още поради липсата на информация за него. Както много други села в България към момента тук са останали постоянно живеещи само по- възрастни хора, младите са потърсили препитание другаде. 

Предимство е наличието на жп транспорт и изградена канализация. Ведрово е от онези китни български кътчета, в които се влюбваш от пръв поглед и не забравяш никога - място, където времето почти е спряло. 

Благодарим за изпратената информация!
Комплекс Щъркелите
Комплекс Щъркелите - с. Екзарх Антимово
Виж повече
Къща за гости Богданов
Къща за гости Богданов - с. Писменово
Виж повече
Историческа местност Петрова нива
Историческа местност Петрова нива
Виж повече
Защитена местност Устие на река Велека
Защитена местност Устие на река Велека
Виж повече
Begliktash - Bulgaria
Бегликташ - древно светилище от Атлантида
Виж повече