Меню

село Боазът

с. Боазът, Общ. Севлиево, Обл. Габрово
2220
Население 42

Надм. височина 397 m

Пощ. код 5453

Тел. код 067391
Имате по-актуална информация?
Село Боаза се намира на територията на община Севлиево в Централна Северна България, близо до географския център на страната ,на 18 км. от града, на 178 км от столицата София и на 283 км от Варна. 

Боаза има 560 метра надморска височина, а махала Делък 630 метра. Селото като административна единица се състои от седем махали, всички от тях подходящи за развитие на еко и селски туризъм. Постоянното население е 46 човека, но през пролетно-летния сезон достига над 150 души, гостуващи на своите близки. Местното население се занимава със животновъдство и отглеждане на овощни насъждения – сливи, ябълки и круши.

Районът около селото е изключително подходящ за туризъм и отдих.
В Боаза и Делък ще откриете тишина, спокойствие, уют, далеч от ежедневието и напрежението в големия град. Чистият въздух, възможността за планински преходи, излети в планината, пикници на открито, бране на билки и гъби, ловът и риболовът допълват атрактивността на еко-селището. Най-пълноценната релаксация е сред природата. А тя в Боаза и Делък се е постарала да сътвори уникални местенца, носещи красотата и неповторимостта на Стара планина. Местните хора знаят толкова песни и легенди, че времето спира и се пренасяте в далечни времена, когато там е кипял живот. 


Районът е кръстопът на туристическите маршрути към важни природни и културни забележителности на България. Планината в Боаза и Делък посреща туристи и гости със свеж въздух, наситен с аромат на горски билки, с поляни, окъпани от роса, с гордо извисения Леви връх. 
Вила Романтика
Вила Романтика
Виж повече
Къща за гости „ Вила Николина”
Къща за гости „Вила Николина” - с. Сенник
Виж повече
Капитановата къща - с. Боженци
Капитановата къща - с. Боженци
Виж повече
вила Ирена
вила Ирена
Виж повече
Батошевски манастир Успение Богородично - село Батошево
Батошевски манастир Успение Богородично - село Батошево
Виж повече
Архитектурен резерват - Боженци
Архитектурен резерват - Боженци
Виж повече