Меню

град Априлци

гр. Априлци, Общ. Априлци, Обл. Ловеч
1387
Население 2708

Землище 203,099 km²

Надм. височина 550 m

Пощ. код 5641

Тел. код 06958

За контакти: 
Община Априлци, град Априлци,
квартал Ново село, ул."Васил Левски" № 109
тел: 06958/ 22 22
факс: 06958/ 22 85
e-mail: apriltsi1976@abv.bg
Уеб сайт: Вижте тук
Facebook страница: Вижте от тук
Имате по-актуална информация?
Село Априлци (или както е по-известен град Априлци) е живописен град в Северна България. Той се намира в Ловешка област и е в близост до град Троян.

Градът е административен център на община Априлци. Априлци е живописен град в Северна България. Той се намира в Ловешка област и е в близост до град Троян. Градът е административен център на община Априлци.

Районът на град Априлци е известен с удивително красивата си девствена природа, доминирана от най-високата част на Стара планина. Многобройни пътеки, планински бързеи и склонове и поляни, покрити с широколистна, иглолистна и алпийска растителност, допринасят за бурното развитие на планинския туризъм в последните години. Връх "Мара Гидик" (понастоящем "Русалка") се извисява над града. Освен,че е запазил типичният си народен балкански дух, през последните години Априлци се превръща в доста модерно курортно селище, което би било добър избор на дестинация за почивка през всеки един сезон. Той е запазил културното си наследство през вековете. В девическия манастир "Светата троица" ще намерите доста интересни факти от априлското възстание, също така, любителите на история ще се натъкнат на добре пазени документи и реликви от онова време.

В Априлци има изобилие от природни красоти. Всяка гора, поляна или скала на това райско място сама по себе си е забележителна и свързана с миналото на балканджиите и борбата им за свобода. А изгревите и залезите в сърцето на Балкана са уникални. Природата е удивителна, а поразителните гледки спират дъха. Освен това градчето е разположено под връх Ботев и от там лесно и бързо може да се стигне до него. Природата е очарователна с безбройните гъсти гори, малките планински пътеки, красивите мостчета, малките живописни водопадчета, бистрата като сълза вода в реките, еко пътеките, огромните зелени поляни и пасища по билото на Стара планина. Априлци е едно райско кътче сгушено в сърцето на Балкана, което трябва да бъде запазено непокътнато от човешка ръка за нашите деца и внуци.

Село БГ. благодари на Николета за предоставената информация и снимки.
vip
Слънчевата къща - Априлци
Слънчевата къща - Априлци (ПРЕПОРЪЧАНО ОТ Selo.BG)
Виж повече
Къща за гости "Рени
Къща за гости Рени - с. Априлци
Виж повече
Троянски манастир Успение Богородично - село Орешак
Троянски манастир Успение Богородично - село Орешак
Виж повече
Деветашка пещера - село Деветаки
Деветашка пещера - село Деветаки
Виж повече
Гложенски манастир Св.Георги Победоносец - село Гложене
Гложенски манастир - село Гложене
Виж повече
Архитектурен резерват Старо Стефаново
Архитектурен резерват Старо Стефаново
Виж повече